Deze muffins passen goed als hartige snack bij een high tea. Maar als lunch zijn ze ook heerlijk, vooral bij een kop soep of salade.
Warm zijn ze het lekkerst. Wil je ze niet dezelfde dag eten, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.

Droge ingrediënten
50 g boekweitmeel
30 g teffmeel
20 g rijstmeel
20 maïsmeel
1 el arrowroot
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
4 plakken ham (in kleine vierkantjes gesneden)
75 g geraspte geitenkaas
verse bieslook
sesamzaad

Natte ingrediënten
75 ml geitenmelk
2 el olijfolie
50 ml koolzuurhoudend mineraalwater

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Vet een muffinvorm in.
Meng meel, arrowroot en bakpoeder in een kom.
Voeg ham, geitenkaas en bieslook toe, en meng dit alles goed door elkaar.
Meng in een andere kom geitenmelk, olijfolie en koolzuurhoudend mineraalwater met elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
Vul de muffinvormpjes voor driekwart met het deeg. Strooi over elk taartje wat sesamzaad en druk dit in het deeg met de bolle kant van een theelepel.
Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. Check dit na 15 minuten door een mes in een van de taartjes te steken. Als dit er redelijk schoon uitkomt, zijn ze gaar.

Share