Heb je je dag niet? Laat de boel de boel, bak deze klassiekers, zet een pot thee, nodig een gezellige buurvrouw uit en doe je samen tegoed (in de namiddagzon)!
Jouw dag kan niet meer stuk 😉

Droge ingrediënten
75 g boekweitmeel
45 g rijstmeel
30 g maïsmeel
1 el arrowroot
1 el wijnsteenzuurbakpoeder
1 el kokosbloesemsuiker
½ tl vanille
50 g pure chocolade (in stukjes gehakt)

Natte ingrediënten
50 g kokosboter
2 el rijststroop
1 el suikervrije appelmoes
2 el koolzuurhoudend mineraalwater

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom meel, arrowroot, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en vanille. Voeg de stukjes chocolade toe en meng dit goed door het meelmengsel.
Smelt in een pannetje op een laag vuur de kokosboter. Voeg de rijststroop en de appelmoes toe.
Roer dit natte ingrediëntenmengsel door de droge ingrediënten. Voeg het koolzuurhoudend mineraalwater toe. Kneed er met je handen een samenhangend deeg van.
Vorm bolletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en druk ze plat tot ongeveer 1 cm dikte.

Bak de chocolate chip cookies in het midden van de oven in 10 tot 12 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de koekjes er nog 3 minuten in nagaren. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.

chocolate chip cookies 2

Share