Deze hartige mediterrane taartjes zijn warm het lekkerst en behalve bij de thee, smaken ze ook heerlijk bij een kop soep of salade als lunch.
Wil je ze niet dezelfde dag eten, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.

Droge ingrediënten
50 g boekweitmeel
30 g teffmeel
20 g rijstmeel
20 g maïsmeel
1 el arrowroot
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
7 groene olijven zonder pit (in kleine stukjes gesneden)Hartige taartjes
7 zwarte olijven zonder pit (in kleine stukjes gesneden)
2 zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes gesneden)
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 tl tijm
geraspte geitenkaas

Natte ingrediënten
2 el olijfolie
75 ml geitenmelk
50 ml koolzuurhoudend mineraalwater

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Vet een muffinvorm in.
Meng meel, arrowroot, bakpoeder en de kruiden in een kom.
Voeg de olijven en zongedroogde tomaatjes toe, en meng dit alles goed door elkaar.
Meng in een andere kom geitenmelk, olijfolie en koolzuurhoudend mineraalwater met elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van het meelmengsel en giet de vloeistof hierin. Kneed alles snel tot een zacht deeg.
Vul de muffinvormpjes voor driekwart met het deeg. Strooi over elk taartje wat geraspte geitenkaas en druk dit een beetje in het deeg met de bolle kant van een theelepel.
Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in ongeveer 15 à 20 minuten gaar. Check dit na 15 minuten door een mes in een van de taartjes te steken. Als dit er redelijk schoon uitkomt, zijn ze gaar.

 

Share