Bosbessen, banaan en chocolade vormen een overheerlijk trio in deze zoete muffins. Bak ze in (siliconen) hartjes-bakvormen. Succes verzekerd ;-)!

Droge ingrediënten (voor ± 6 tot 8 muffins)
50 g boekweitmeel
30 g rijstmeel
20 g maismeel
1 el arrowroot
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
1 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanillepoeder
2 el gemalen kokos
40 g pure chocolade (in kleine stukjes gebroken)

Natte ingrediënten
1 geprakte banaan
1 el rijststroop
2 el appelmoes
50 ml water
2 el kokosolie (gesmolten)
100 g bosbessen (liefst bevroren)
1 tl appelazijn of 1 el citroensap
1 tl baksoda (opgelost in 2 el heet water)

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een muffinvorm in.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Meng in een andere kom alle natte ingrediënten met elkaar. Voeg als laatste de baksoda toe.
Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Niet mixen, gewoon goed roeren. Voeg eventueel een beetje extra water toe tot een dik vloeibaar beslag ontstaat.

Vul de muffinvormpjes voor driekwart met het deegmengsel.
± 30 minuten in de oven, even laten afkoelen en SMULLEN MAAR!- Foto: Erik Post

Share