Toen ik in Singapore woonde, verwende mijn Maleisische buurvrouw Maureen mij regelmatig met deze overheerlijke mousse van avocado, banaan en chocolade. Geen enkel (namiddag)dipje is hier tegen bestand! En het is behalve ontzettend lekker ook nog eens supergezond en gemakkelijk te maken.

Ingrediënten* voor 2 personen (flinke portie) of 4 personen (beschaafde portie)
2 rijpe avocado’s
halve banaan
1½ el cacaopoeder
1 tl carobepoeder
1 tl chichoreikoffie
½ tl kaneel
3 el rijstroom
1 à 2 el rijststroop (afhankelijk van hoe zoet je het wilt)
40 g pure chocolade

Werkwijze
Smelt 30 g chocolade.
Pureer (staafmixer) avocado, cacao-, carobe en chichoreipoeder, kaneel, rijstroom, rijststroop en de gesmolten chocolade tot een gladde mousse.
Roer hier de stukjes pure chocolade door.
Laat de mousse in de koelkast nog wat opstijven.
Serveer in kleine schaaltjes of kopjes.

———-

*Er zijn verschillende variaties op dit gerecht mogelijk. Zo kun je ook vanille of kokos toevoegen, of iets anders wat je lekker lijkt.

Share