In eerste instantie vond ik dit een idioot recept. Het leek me niks, zoete aardappel met cacao. Maar als chocoholic moest ik het natuurlijk wel een keer proberen…
Gelukkig maar!
Deze gezonde brownies zijn verrassend zoet en smeuïg. Bovendien maak je ze in een handomdraai.

Het oorspronkelijke recept staat in het inspirerende kookboek ‘Vegadutchie’ van Jolijn Pelgrum. Ik heb alleen de hoeveelheden en de bereidingswijze een beetje aangepast.

Ingrediënten
430 g zoete aardappel (geschild)
7 dadels
40 g amandelmeel
60 g cacaopoeder
60 g kokosolie
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
1 tl kaneel
1 tl vanille

Werkwijze
Schil de zoete aardappels, snijd ze in kleine stukjes en stoom ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Snijdt de dadels in kleine stukjes en zet even apart.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een vierkante bakvorm van 16 cm doorsnede in met kokosolie.

Meng in een kom amandelmeel, cacaopoeder, wijnsteenzuurbakpoeder, kaneel en vanille goed door elkaar. Voeg de fijngesneden dadels toe en meng ze goed door het meel.
Pureer in een andere kom de zoete aardappel.
Smelt de kokosolie en roer het door de zoete aardappel. Roer dit vervolgens door het meelmengsel. Mix alles goed tot een geheel.
Doe dit in de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel mooi egaal aan.
Zet het één uur in de oven.

Haal de taart uit de oven, laat hem afkoelen en snijd hem dan in mooie vierkante stukken.

Share