Dilemma, dilemma.
Ik haal een heerlijk geurende, warm dampende taart uit de oven.
Eet ik hem meteen op? Of laat ik hem afkoelen, om er een foto van te maken voor mijn website?

Een recept bedenken, uitproberen, aanpassen en opnieuw maken, ik draai er mijn hand niet voor om.
Maar die foto…
Ik vind het vreselijk moeilijk om een kakelvers taartje uit de oven NIET meteen op te eten.

2015-12-26 14.30.48Bovendien heb ik geen talent voor fotografie, waardoor het maken van één simpele foto mij al gauw een paar uur kost. Van het ombouwen van de keukentafel tot fotostudio, van styling tot belichting, van fotobewerken tot… nou ja, alles. Fotograferen voor mijn website vind ik, kortom, een heel gedoe. Toch zou het, met een beetje geduld, geen probleem hoeven zijn.
Maar dat is het wel.
Dat geduld.
Zeker met die geur van versgebakken taart in mijn neus.

“Een beetje foodblogger post dagelijks een recept”, weet Tess, een bijdehante bliksem van 15 bij mij uit de buurt, die zichzelf (zo jong al) een ‘foodie’ noemt.
“Zo…”, antwoord ik, terwijl ik denk, tjonge jonge, elke dag? Hoe doen ze dat?
“Lekker hoor”, zegt ze, nadat ze de laatste hap courgettetaart heeft doorgeslikt. “Jij moet echt een beetje vaker posten”, vindt ze.
En weg is ze.
“Jij hebt zojuist opgegeten wat op de foto had gemoeten”, roep ik haar plagend na, maar helemaal eerlijk is dat niet. Ik heb zelf immers ook al twee stukken op.

In feite ben ik dus ongeschikt als foodblogger. Toch melden zich regelmatig nieuwe abonnees en zijn er mensen die hun bevindingen mailen nadat ze een recept hebben uitgeprobeerd. Dat vind ik hartstikke leuk en het motiveert me om in dit nieuwe jaar maar gewoon zo door te gaan.

Fijn dat je er bent, lieve lezer. Laat het je goed smaken in 2016!

Share