Dat je ook zonder oven een heerlijke taart kunt ‘bakken’, bewijst dit eenvoudig te bereiden recept. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine, een blender, een koelkast en een beetje geduld (want de taart moet een paar uur opstijven). Maar dat geduld, dat wordt beloond.
Promise! 

Ingrediënten voor de bodem

125 g hazelnoten
125 g amandelen
100 g dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
25 g moerbeien
25 g kokosrasp
4 el kokosolie, gesmolten
1/4 tl vanillepoeder

Ingrediënten voor de vulling

1/2 liter amandelmelk (ongezoet)
2 g agaragar
50 g dadels, in kleine stukjes gesneden
3 el kokosolie, gesmolten
40 g (rauwe) cacaopoeder
3 el kokosbloesemsuiker
1/4 tl vanillepoeder

Werkwijze voor de bodem

Bekleed een (ronde) taartvorm van 20 cm met bakpapier.
Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine (met S-vormig mes) en mix net zo lang tot een plakkerig mengsel ontstaat. Voeg eventueel een klein beetje water toe, indien het geheel niet plakkerig genoeg is.
Schep het mengsel in de taartvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de taartvorm in de koelkast.

Werkwijze voor de crèmevulling

Zet 150 ml amandelmelk apart.
Doe de rest van de amandelmelk (350 ml) in de blender. Voeg ook de in stukjes gesneden dadels, het cacaopoeder, de vanille en de kokosbloesemsuiker toe. Blend dit tot het een vloeibaar geheel is.
Smelt nu de kokosboter, voeg het toe aan de blender, en blend opnieuw.
Breng de 150 ml amandelmelk die je apart hebt gezet in een steelpannetje aan de kook. Voeg al roerend 2 gr agaragar poeder toe. Laat dit 30 seconden koken onder goed roeren. Haal het van het vuur en giet het in de blender bij de overige ingrediënten.
Blend het geheel opnieuw tot alles goed vermengd is.
Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het mengsel uit de blender op de taartbodem.
Zet terug in de koelkast en laat minimaal drie uur opstijven.

Voor het serveren kun je wat gehakte hazelnoten en geraspte chocolade over de taart strooien.
Enjoy!

Share