Het koekjesmonster-in-huis is morgen jarig en hij is dol op zowel pindakaas als chocolade. Daarom heb ik koekjes voor hem gebakken met beide ingrediënten. Ik wilde hem verrassen, maar ik verried mezelf. Want deze overheerlijke koekjes ruiken al lekker vóórdat ze de oven in gaan!

Droge ingrediënten

  • 40 g gemalen kokos 
  • 45 g havervlokken (of havermout)
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 40 pure chocolade (85%) in kleine stukjes gehakt

Natte ingrediënten

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 3 eetlepels kokend heet water
  • 130 g gladde pindakaas (zonder suiker)
  • 2 el rijststroop

Werkwijze

  • Doe het chiazaad met het hete water in een kommetje. Laat het 10 minuten wellen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Meng in een andere kom de pindakaas met de rijststroop. Voeg het gewelde chiazaad toe en meng alles goed door elkaar. Dit wordt een dik mengsel.
  • Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge. Roer alles goed door elkaar en kneed het met je handen tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is om er balletjes van te rollen, kun je er een klein beetje water door roeren.
  • Draai van het deeg 12 balletjes van ongeveer dezelfde grootte. Leg ze op de bakplaat en druk ze plat tot ronde koekjes.
  • Bak de koekjes ongeveer 12 minuten. Als ze uit de oven komen, laat ze dan nog een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Eerst zijn ze nog erg zacht, maar door het afkoelen worden ze steviger. 

En dan… Je blijft er van eten…

Note: Het oorspronkelijke recept staat in het kookboek ‘Oh she glows elke dag’ van Angela Liddon. Ik heb dit recept een beetje veranderd en aangepast aan mijn dieet.

Share