Bosbessenmuffins

Bosbessen, banaan en chocolade vormen een overheerlijk trio in deze zoete muffins. Bak ze in (siliconen) hartjes-bakvormen. Succes verzekerd ;-)! Droge ingrediënten (voor ± 6 tot 8 muffins) 50 g boekweitmeel 30 g rijstmeel 20 g maismeel 1 el arrowroot 1 tl...

Deze bakpagina staat vol lekkers voor iedereen die gezond(er) wil snoepen.
Alle ingrediënten zijn puur natuur, en de recepten zijn zonder gluten, suiker, ei, koemelk, gelatine en gist. Ze bevatten meestal ook geen soja, noten en zuivel.

Heb je last van voedselallergieën en/of -intoleranties, me/cvs, candida of hypoglycemie? Dan zijn de jaren zonder iets lekkers bij de thee nu voorbij! Sommige recepten zijn ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfoodies.

Bakken zonder kant en klare pakjes en met volwaardige ingrediënten is letterlijk andere koek. Je gebruikt alternatieven waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, en je gaat anders en creatiever te werk. Probeer het eens! Misschien raak je net zo verslingerd als ik.

Ik bak biologisch. Alle ingrediënten zijn dan ook te koop bij de natuurvoedingswinkel.
Veel succes en geniet ervan!

Amerikaanse courgettetaart

Amerikaanse courgettetaart

Deze verrukkelijke taart kent een lange geschiedenis. In mijn jeugd had ik een buurvrouw die het originele recept uit de USA meebracht. Wanneer ik op haar twee kinderen paste, stond er vaak een flink stuk voor me klaar. Helaas ben ik de buurvrouw uit het oog verloren...

Bananencake

Bananencake

Het brood is op, mijn keukenkasten zijn bijna leeg en buiten is het ijzig koud met een gevoelstemperatuur van -15 als het tegen lunchtijd loopt. Ik heb geen zin om op mijn fiets te stappen voor een paar boodschappen en besluit het te doen met wat we hebben: een...

Worteltaart

Worteltaart

Deze worteltaart met koekkruiden is heerlijk verwarmend op een koude winterdag. Hij wordt gezoet met dadels, en walnoten geven hem een lekker knapperige bite. Droge ingrediënten 50 g rijstmeel 50 g boekweitmeel 20 g maïsmeel 1 el arrowroot 1 tl wijnsteenzuurbakpoeder...

Appeltaart

Appeltaart

Vroeger, op de basisschool, noemde de frater mij 'appeltje'. Omdat ik van die bolle rode wangen had. Bovendien ging ik nooit van huis zonder een appel op zak. Ik was er dol op, en nog steeds. Appeltaart is in zijn pure eenvoud dan ook een van mijn favorieten. Het is...

Brownietaart

Brownietaart

Je moet er niet aan denken, maar in Preutse Tijden was chocola in Europa voor vrouwen verboden. Het werd beschouwd als een afrodisiacum dat hen op het slechte pad kon brengen. Gelukkig dronken wij vrouwen het stiekem, zodat de herinnering aan de verslavende en...

Mediterrane taartjes

Mediterrane taartjes

Deze hartige mediterrane taartjes zijn warm het lekkerst en behalve bij de thee, smaken ze ook heerlijk bij een kop soep of salade als lunch. Wil je ze niet dezelfde dag eten, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld. Droge ingrediënten 50 g boekweitmeel 50 g rijstmeel...

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Heb je je dag niet? Laat de boel de boel, bak deze klassiekers, zet een pot thee, nodig een gezellige buurvrouw uit en doe je samen tegoed (in de namiddagzon)! Jouw dag kan niet meer stuk 😉 Droge ingrediënten 75 g boekweitmeel 45 g rijstmeel 30 g maïsmeel 1 el...

Chocolade-bieten muffins

Chocolade-bieten muffins

Diana, mijn tandarts, vertelde dat ze een bieten-chocolade taart had gebakken. De combinatie klonk mij nogal bizar in de oren, maar toen haar assistente bevestigde dat het waanzinnig lekker was, ben ik zelf maar eens met bieten en chocola gaan experimenteren. Het...

Pompoen & gember muffins

Deze schandalig lekkere muffins zijn bij uitstek geschikt als comfort food voor winderige herfst- en koude winterdagen. Alle eer aan Lisette Kreischer. Het oorspronkelijke recept komt uit haar ecofabulous bakboek ‘Lisette in Luilekkerland’ (pag. 44). Op mijn vraag of...

Ham-kaas muffins

Ham-kaas muffins

Deze muffins passen goed als hartige snack bij een high tea. Maar als lunch zijn ze ook heerlijk, vooral bij een kop soep of salade. Warm zijn ze het lekkerst. Wil je ze niet dezelfde dag eten, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld. Droge ingrediënten 50 g...