Mijn moeder is dol op kersenbonbons en omdat het haar trouwdag is, leek het me leuk om haar te verrassen met een zelfbedachte en zelfgemaakte versie. Maar ja, waar haal je verse kersen vandaan in de tijd van het jaar waarin sneeuwklokjes amper hun kopjes boven de grond steken? 
Daarom heb ik het met kersenjam geprobeerd en het resultaat is jammie volgens mammie ;-).


Ingrediënten voor 12 bonbons
75 g ongebrande cashewnoten
30 g geraspte kokos
125 g kersenjam (zonder toegevoegde suiker. Ik gebruik die van Ekoplaza met 50% kersen. Die is gezoet met appel-en druivensap).
2 el kokosolie
100 g pure chocolade met 85% cacao 

Let op: week de cashewnoten een nacht in een bakje met water. Je moet dit dus de avond tevoren doen.

Werkwijze
Doe de geweekte cashewnoten in een zeef, spoel af met water en laat goed uitlekken.
Zet losse siliconencupcakevormpjes (van 5 cm doorsnee) in een metalen blad met voorgevormde cupcakes. Zet dit in de diepvries zodat de vormpjes goed koud worden. 
Smelt 50 gram chocolade au bain-marie.
Haal het blad met cupcakevormpjes uit de vriezer en bekleed de bodem en de zijkanten van elk vormpje met de gesmolten chocolade. Doordat de vormpjes ijskoud zijn, stolt de chocolade vrijwel meteen. Zet terug in de diepvries.

Maal de geweekte cashewnoten in de keukenmachine heel fijn. Ik gebruik hiervoor het S-vormige mes. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe (behalve de chocolade) en mix alles tot een mooi geheel.
Haal de cupcakevormpjes weer uit de vriezer en vul elk vormpje tot net onder de rand met het kersenmengsel. Druk het aan met de bolle kant van een theelepel.
Smelt de overige 50 gram chocolade au bain-marie. Giet over elke cupcake chocolade zodat je de vulling niet meer ziet.
Zet de tray met cupcakes een uurtje in de diepvries en haal de kersenbonbons daarna uit de siliconenvormpjes.

Deze kersenbonbons zijn al lekker, maar als het in juni kersentijd is, ga ik ze alsnog met vers fruit proberen te maken. Wordt vervolgd dus…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *