Hazelnootbrownies
Deze bakpagina staat vol lekkers voor iedereen die gezond(er) wil snoepen.
Alle ingrediënten zijn puur natuur, en de recepten zijn zonder gluten, suiker, ei, koemelk, gelatine en gist. Ze bevatten meestal ook geen soja, noten en zuivel.
Heb je last van voedselallergieën en/of -intoleranties, me/cvs, candida of hypoglycemie? Dan zijn de jaren zonder iets lekkers bij de thee nu voorbij! Sommige recepten zijn ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfoodies.
Bakken zonder kant en klare pakjes en met volwaardige ingrediënten is letterlijk andere koek. Je gebruikt alternatieven waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, en je gaat anders en creatiever te werk. Probeer het eens! Misschien raak je net zo verslingerd als ik.
Ik bak biologisch. Alle ingrediënten zijn dan ook te koop bij de natuurvoedingswinkel.
Veel succes en geniet ervan!
Gevulde speculaas
Het Sinterklaasfeest vind ik de leukste en gezelligste volkstraditie van ons land. Dat komt ongetwijfeld door mijn moeder die er, zowel vroeger als nu, altijd veel werk van maakt. Lootjes trekken, een cadeautje bedenken, originele surprises maken, hilarische gedichten...
Bounty
Ah… die mierzoete jeugdherinnering aan kokos in een chocoladejasje… Over een paar dagen wordt mijn schoonmoeder 89! Voor deze lieve snoeperd heb ik een verantwoorde versie gemaakt van wat in mijn jeugdjaren mijn favoriete reep was. Daarbij heb ik de geraffineerde...
In-de-bonen-brownie
Nee, met dit recept ben ik niet in de bonen, wel in de wolken! Het is een gezond en lekker tussendoortje dat ook nog eens heel gemakkelijk te maken is. Heerlijk als vieruurtje bij de thee. Ingrediënten1 blik zwarte bonen (400 g, uitlekgewicht 240 g) 15...
Bosbessenmuffins
Bosbessen, banaan en chocolade vormen een overheerlijk trio in deze zoete muffins. Bak ze in (siliconen) hartjes-bakvormen. Succes verzekerd ;-)! Droge ingrediënten (voor ± 6 tot 8 muffins) 50 g boekweitmeel 30 g rijstmeel 20 g maismeel 1 el arrowroot 1 tl...
Pindakaas-chocoladekoekjes
Het koekjesmonster-in-huis is dol op zowel pindakaas als chocolade. Daarom heb ik koekjes voor hem gebakken met beide ingrediënten. Ik wilde hem verrassen, maar ik verried mezelf. Want deze overheerlijke koekjes ruiken al lekker vóórdat ze de oven in gaan! Droge...
Chocolade mousse
Toen ik in Singapore woonde, verwende mijn Maleisische buurvrouw Maureen mij regelmatig met deze overheerlijke mousse van avocado, banaan en chocolade. Geen enkel (namiddag)dipje is hier tegen bestand! En het is behalve ontzettend lekker ook nog eens supergezond en...
Bosvruchtencrumble met aardbeienijs
Deze combinatie van warm (crumble) met koud (ijs) is heerlijk op een (na)zomerse middag! Even helemaal nietsdoen en genieten van iets lekkers. De rest komt straks wel weer. Dit recept is voor 2 personen. Droge ingrediënten voor de crumble 25 g boekweitmeel 25 g...
‘Cheese’ cakejes van cashewnoten
Mijn buurmeisje Chiara verraste mij zeer met deze overheerlijke cheese cakejes. Je maakt ze zonder kaas of zuivel, meel, suiker en eieren, én zonder dat er een oven aan te pas komt. Dank je wel Chiara! Ingrediënten voor de bodem (voor 12 cakejes) 1 1/8 cup* amandelen...
Chocoladetaart met frambozen
Tja, wat moet ik hier over zeggen… Soms zegt een foto meer dan duizend woorden, dus hier is er nog één ;-). Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel, toen ik het recept voor deze taart zag in het inspirerende en gezellig vormgegeven bakboek “Goed zoet!” van Nanne...
Brownie van zoete aardappel
In eerste instantie vond ik dit een idioot recept. Het leek me niks, zoete aardappel met cacao. Maar als chocoholic moest ik het natuurlijk wel een keer proberen…Gelukkig maar!Deze gezonde brownies zijn verrassend zoet en smeuïg. Bovendien maak je ze in een...
Aardbeien cakejes (raw&vegan)
Voor het maken van deze raw&vegan aardbeiencakejes heb je alleen een keukenmachine met S-vormig mes en een diepvries nodig. Én een uurtje tijd, want het is een arbeidsintensief proces. Maar dan heb je ook wat! 😉 Let op: Zet de avond voordat je de cake maakt 150...
Aardbei-cupcakes met botercrème
Nadat mijn schoonmoeder vorige week met veel smaak, lof en goedkeuring een flink stuk van mijn pruimentaart had gesnoept, gaf ze me een doos aardbeien mee naar huis. “Misschien kun je hier ook iets van bakken?” vroeg ze. Zodoende kon ik gisteren met deze luchtige...