Deze worteltaart met koekkruiden is heerlijk verwarmend op een koude winterdag, en walnoten geven hem een lekker knapperige bite.
Droge ingrediënten
50 g rijstmeel
50 g boekweitmeel
20 g maïsmeel
1 el arrowroot
1 tl wijnsteenzuurbakpoeder
2 el kokosbloesemsuiker
1,5 el koekkruiden
50 g walnoten (in stukjes gehakt)
25 g rozijnen (of het dubbele als je van zoet houdt)
75 g geraspte wortel
Natte ingrediënten
1 eivervanger óf 1 el chiazaad gemengd met 3 el water
3 el kokosboter (gesmolten)
100 ml (magere) yoghurt
1 el rijststroop
het sap van een halve citroen óf 1 tl appelciderazijn
1 tl baksoda opgelost in 2 el heet water
Topping
Roomkaas van geiten-, schapen- of sojamelk
Werkwijze
Vet een vierkante bakvorm van 16 cm doorsnee in.
Breek/hak de walnoten. Zet opzij.
Rasp de (winter)wortels. Zet 75 g opzij.
Bereid de eivervanger volgens de aanwijzing op de verpakking. (Óf doe 1 el chiazaad in een kommetje en voeg 3 el water toe. Laat dit even staan, zodat het chiazaad het water ‘bindt’. Dit wordt een ‘chia-ei’ genoemd en het vervangt eieren in deze taart.)
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar, behalve de geraspte wortel.
Meng in een andere kom alle natte ingrediënten én de geraspte wortel.
Roer het natte mengsel door het droge mengsel.
Doe dit in de taartvorm.
Zet het 30 minuten in de oven.
Om te zien of hij gaar genoeg is, prik je er met een mes in. Als dat er schoon uit komt, is de taart klaar.
Laat de taart afkoelen, voordat je er als topping roomkaas op smeert. (Alhoewel, warm is het ook erg lekker). De roomkaas kun je eventueel zoeten door er wat rijststroop door te mengen.
Snijd de taart in zes rechthoeken (lekker flinke stukken) of negen mooie vierkanten (beschaafde stukjes).
Geniet ervan!
0 reacties