Citroen-matchataart

Een heerlijk frisse taart voor een verjaardag op een warme zomerse dag!Deze veganistische cheesecake zit vol gezonde voedingsstoffen en wordt niet gebakken.  Voor 12 personen.Ingrediënten voor de bodem 90 g amandelmeel100 g dadels (gewogen zonder pit)1 tl...

Deze bakpagina staat vol lekkers voor iedereen die gezond(er) wil snoepen.
Alle ingrediënten zijn puur natuur, en de recepten zijn zonder gluten, suiker, ei, koemelk, gelatine en gist. Ze bevatten meestal ook geen soja, noten en zuivel.

Heb je last van voedselallergieën en/of -intoleranties, me/cvs, candida of hypoglycemie? Dan zijn de jaren zonder iets lekkers bij de thee nu voorbij! Sommige recepten zijn ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfoodies.

Bakken zonder kant en klare pakjes en met volwaardige ingrediënten is letterlijk andere koek. Je gebruikt alternatieven waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, en je gaat anders en creatiever te werk. Probeer het eens! Misschien raak je net zo verslingerd als ik.

Ik bak biologisch. Alle ingrediënten zijn dan ook te koop bij de natuurvoedingswinkel.
Veel succes en geniet ervan!

Mokkarepen

Mokkarepen

Op een zonnige dag fiets ik graag door het weidse Groningse Hogeland. Met in de fietstas een opklapbaar visstoeltje vind ik onderweg altijd wel een geschikt pauzeplekje voor een kop thee en iets lekkers. Deze mokkarepen zijn een van mijn favoriete tussendoortjes op...

Amandel-abrikozenkoekjes

Amandel-abrikozenkoekjes

Deze koekjes zijn in een handomdraai gemaakt, en wij vinden ze zo ontzettend lekker dat ik ze in de afgelopen maand elke week heb gebakken… Hoog tijd dus om het recept hier met jou te delen. Ingrediënten (voor 12 koekjes)70 g amandelmeel20 g rijstmeel1 el lijnzaad1 tl...

Overheerlijke brownies met ijs

Overheerlijke brownies met ijs

Erik moest dit weekend werken en daarom wilde ik hem verwennen met een arbeidsvitamientje ;-). Vanuit zijn werkkamer hoorde hij mij al een uur in de keuken rommelen, dus het verrassingseffect ebde wel wat weg, maar een verwennerij was het zeker!Nu heb ik meerdere...

Kersenbonbons

Kersenbonbons

Mijn moeder is dol op kersenbonbons en omdat het haar trouwdag is, leek het me leuk om haar te verrassen met een zelfbedachte en zelfgemaakte versie. Maar ja, waar haal je verse kersen vandaan in de tijd van het jaar waarin sneeuwklokjes amper hun kopjes boven de...

Rijsttaart

Rijsttaart

‘Blue monday’, dat gevoel ken je misschien wel. Maar ‘blue month’?Een van mijn vriendinnen vindt de hele maand januari ‘blue’. Voor mij is die eerste maand van het jaar er juist een van verstilling, waar ik tijdens de decemberdrukte al naar uitkijk. Ik hou van het...

Zoete aardappeltaart met noten topping

Zoete aardappeltaart met noten topping

Ik had nog één zoete aardappel. Hij was in topvorm, maar lag er toch een beetje ‘verloren’ bij, zo in zijn eentje tussen de overige groenten in mijn koelkast. En ik dacht: ‘als ik jou nou eens de hoofdrol geef…’ Droge ingrediënten voor de taart50 g rijstmeel50 g...

Peren-vijgentaart

Peren-vijgentaart

Januari. Een nieuw begin. Na alle decemberdrukte vind ik het doorgaans een heerlijke rustige maand. Maar niet iedereen denkt er zo over. Sommigen vinden januari maar saai, en ik moet toegeven dat de eerste weken van het jaar doorgaans wat kleurloos afsteken bij het...

Macadamia-chocolade cake

Macadamia-chocolade cake

Speciaal voor oudejaarsavond maak ik deze vegan no-bake cake. Hij is met stip de lekkerste die ik als chocoholic ooit gegeten heb. Zo heerlijk romig en smeuïg!Een perfecte lekkernij om het jaar mee af te sluiten. Ingrediënten voor de cakelagen100 g macadamianoten30 g...

Pepernoten

Pepernoten

Na gevulde speculaas en speculaasbrokken kunnen pepernoten natuurlijk niet ontbreken. Laat het heerlijk avondje nu maar komen… Droge ingrediënten100 g rijstmeel100 g boekweitmeel2 el arrowroot1 tl wijnsteenzuurbakpoeder2 el kokossuiker4 tl koekkruiden Natte...

Speculaasbrokken

Speculaasbrokken

Na een winterse wandeling of fietstocht kan ik erg genieten van de heerlijke geur van versgebakken speculaas. Dit comfort food is eenvoudig en snel te bereiden. Het komt ook van pas wanneer je, net als Jip en Janneke, iets goed te maken hebt met Sinterklaas ;-). Droge...

Gevulde speculaas

Gevulde speculaas

Het Sinterklaasfeest vind ik de leukste en gezelligste volkstraditie van ons land. Dat komt ongetwijfeld door mijn moeder die er, zowel vroeger als nu, altijd veel werk van maakt. Lootjes trekken, een cadeautje bedenken, originele surprises maken, hilarische gedichten...

Bounty

Bounty

Ah… die mierzoete jeugdherinnering aan kokos in een chocoladejasje… Over een paar dagen wordt mijn schoonmoeder 89! Voor deze lieve snoeperd heb ik een verantwoorde versie gemaakt van wat in mijn jeugdjaren mijn favoriete reep was. Daarbij heb ik de geraffineerde...