Wortelkoeken
Deze bakpagina staat vol lekkers voor iedereen die gezond(er) wil snoepen.
Alle ingrediënten zijn puur natuur, en de recepten zijn zonder gluten, suiker, ei, koemelk, gelatine en gist. Ze bevatten meestal ook geen soja, noten en zuivel.
Heb je last van voedselallergieën en/of -intoleranties, me/cvs, candida of hypoglycemie? Dan zijn de jaren zonder iets lekkers bij de thee nu voorbij! Sommige recepten zijn ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfoodies.
Bakken zonder kant en klare pakjes en met volwaardige ingrediënten is letterlijk andere koek. Je gebruikt alternatieven waarvan je misschien nog nooit gehoord hebt, en je gaat anders en creatiever te werk. Probeer het eens! Misschien raak je net zo verslingerd als ik.
Ik bak biologisch. Alle ingrediënten zijn dan ook te koop bij de natuurvoedingswinkel.
Veel succes en geniet ervan!
Hazelnootbrownies
Deze no-bake hazelnootbrownies zijn supersnel en eenvoudig te maken. Een heerlijk hapje bij de kerstthee. Ingrediënten75 gr rauwe (ongebrande en ongezouten) hazelnoten75 gr rauwe cashewnoten60 gr kokosrasp100 gr abrikozen (ongezwaveld en ongezoet), in stukjes...
Kokos-citroen koekjes
Dit zijn mijn lievelingskoekjes. Je mag me er midden in de nacht voor wakker maken. Deze koekjes waren een van mijn eersten volgens 'eigen recept'. Al doende leer ik nog steeds bij en daarom volgt hier een verbeterde versie. Ze zijn makkelijk te bereiden...
Citroen-matchataart
Een heerlijk frisse taart voor een verjaardag op een warme zomerse dag!Deze veganistische cheesecake zit vol gezonde voedingsstoffen en wordt niet gebakken. Voor 12 personen.Ingrediënten voor de bodem 90 g amandelmeel100 g dadels (gewogen zonder pit)1 tl...
Mokkarepen
Op een zonnige dag fiets ik graag door het weidse Groningse Hogeland. Met in de fietstas een opklapbaar visstoeltje vind ik onderweg altijd wel een geschikt pauzeplekje voor een kop thee en iets lekkers. Deze mokkarepen zijn een van mijn favoriete tussendoortjes op...
Amandel-abrikozenkoekjes
Deze koekjes zijn in een handomdraai gemaakt, en wij vinden ze zo ontzettend lekker dat ik ze in de afgelopen maand elke week heb gebakken… Hoog tijd dus om het recept hier met jou te delen. Ingrediënten (voor 12 koekjes)70 g amandelmeel20 g rijstmeel1 el lijnzaad1 tl...
Overheerlijke brownies met ijs
Erik moest dit weekend werken en daarom wilde ik hem verwennen met een arbeidsvitamientje ;-). Vanuit zijn werkkamer hoorde hij mij al een uur in de keuken rommelen, dus het verrassingseffect ebde wel wat weg, maar een verwennerij was het zeker!Nu heb ik meerdere...
Kersenbonbons
Mijn moeder is dol op kersenbonbons en omdat het haar trouwdag is, leek het me leuk om haar te verrassen met een zelfbedachte en zelfgemaakte versie. Maar ja, waar haal je verse kersen vandaan in de tijd van het jaar waarin sneeuwklokjes amper hun kopjes boven de...
Rijsttaart
‘Blue monday’, dat gevoel ken je misschien wel. Maar ‘blue month’?Een van mijn vriendinnen vindt de hele maand januari ‘blue’. Voor mij is die eerste maand van het jaar er juist een van verstilling, waar ik tijdens de decemberdrukte al naar uitkijk. Ik hou van het...
Zoete aardappeltaart met noten topping
Ik had nog één zoete aardappel. Hij was in topvorm, maar lag er toch een beetje ‘verloren’ bij, zo in zijn eentje tussen de overige groenten in mijn koelkast. En ik dacht: ‘als ik jou nou eens de hoofdrol geef…’ Droge ingrediënten voor de taart50 g rijstmeel50 g...
Peren-vijgentaart
Januari. Een nieuw begin. Na alle decemberdrukte vind ik het doorgaans een heerlijke rustige maand. Maar niet iedereen denkt er zo over. Sommigen vinden januari maar saai, en ik moet toegeven dat de eerste weken van het jaar doorgaans wat kleurloos afsteken bij het...
Macadamia-chocolade cake
Speciaal voor oudejaarsavond maak ik deze vegan no-bake cake. Hij is met stip de lekkerste die ik als chocoholic ooit gegeten heb. Zo heerlijk romig en smeuïg!Een perfecte lekkernij om het jaar mee af te sluiten. Ingrediënten voor de cakelagen100 g macadamianoten30 g...
Pepernoten
Na gevulde speculaas en speculaasbrokken kunnen pepernoten natuurlijk niet ontbreken. Laat het heerlijk avondje nu maar komen… Droge ingrediënten100 g rijstmeel100 g boekweitmeel2 el arrowroot1 tl wijnsteenzuurbakpoeder2 el kokossuiker4 tl koekkruiden Natte...