Een heerlijk frisse taart voor een verjaardag op een warme zomerse dag!
Deze veganistische cheesecake zit vol gezonde voedingsstoffen en wordt niet gebakken.

Voor 12 personen.
Ingrediënten voor de bodem
90 g amandelmeel
100 g dadels (gewogen zonder pit)
1 tl kokosolie
Ingrediënten voor de vulling
350 g cashewnoten, 12 uur geweekt in water
120 ml citroensap (sap van 2 citroenen, rest aangevuld met water)
6 el kokosolie (120 ml), gesmolten
4 el rijststroop
1 tl matchapoeder (dit is Japanse groene theepoeder)
Werkwijze
Zet twaalf uur voordat je de taart gaat maken de cashewnoten in een kom met water in de koelkast. Nadat ze twaalf uur hebben geweekt, laat je de cashewnoten uitlekken in een vergiet en begin je aan de taart.
Bekleed een ronde springvorm met bakpapier. De mijne heeft een doorsnede van 20 cm.
Snijd de dadels in kleine stukjes en laat ze vijf minuten weken in heet water.
Smelt een theelepel kokosolie.
Mix alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een kleverig deeg. Ik gebruik hiervoor het S-vormige mes.
Druk het deeg in de vorm en zet het in de koelkast.
Nu maak je de vulling.
Pers twee citroenen uit. Als het sap minder is dan 120 ml vul je dat aan met water.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
Mix alle ingrediënten, behalve het matchapoeder, in de keukenmachine tot een glad, gelijkmatig geheel. Ik gebruik hiervoor het S-vormige mes.
Schenk tweederde van het mengsel op de taartbodem en strijk het mooi glad met de bolle kant van een eetlepel.
Roer het matchapoeder door het resterende derde deel van het mengsel. Dit krijgt nu een mooie groene kleur. Verdeel dit groene mengsel voorzichtig en egaal over de taart.
Zet de taart tenminste twee uur in de diepvries of acht uur in de koelkast.
Haal de taart een uur voor het serveren uit de diepvries en versier hem met citroenschil (zest) en/of wat gemalen kokos.
0 reacties