Op een zonnige dag fiets ik graag door het weidse Groningse Hogeland. Met in de fietstas een opklapbaar visstoeltje vind ik onderweg altijd wel een geschikt pauzeplekje voor een kop thee en iets lekkers. Deze mokkarepen zijn een van mijn favoriete tussendoortjes op dergelijke uitstapjes. Ze zijn heel eenvoudig te maken. Je hebt er zelfs geen oven of keukenmachine voor nodig. Alleen een steelpannetje. 

Dit recept is genoeg voor vijf flinke repen. Maar zoals je op de foto kunt zien, snijd ik de repen altijd nog een keer doormidden, zodat ik tien kleinere stukjes heb. Dit met het oog op de weegschaal ;-).

Droge ingrediënten
60 g havervlokken of havermout
25 g amandelmeel
15 g gepofte rijst
10 g geraspte kokos
1/2 tl vanillepoeder

Natte ingrediënten
1 tl kokosolie
4 el rijststroop
30 g amandelpasta
20 g pure chocolade (met 85% cacao) in kleine stukjes gehakt
1 el instant koffiepoeder

Werkwijze
Bekleed een cakevorm van 20 cm lengte met bakpapier.
Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar.
Doe alle natte ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje en zet dit op een laag vuurtje. Vermeng alles met elkaar onder voortdurend roeren. De chocolade en de kokosolie zullen smelten, de koffie lost op, de amandelpasta en de rijststroop zullen vloeibaar worden. Alles met elkaar moet het onder voortdurend doorroeren (zodat het niet aanbrandt!) een mooie gladde mix worden.
Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer alles door elkaar, zodat de droge ingrediënten helemaal door het stroperige mengsel worden bedekt.
Giet dit ‘beslag’ in de cakevorm. Druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan.

Zet het een kwartier in de diepvries. 
Nu kun je er mooie repen van snijden.
Je kunt ze in de koelkast of diepvries bewaren.

Deze repen zijn heerlijk als tussendoortje tijdens een fietstocht of onderweg in de trein!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *