Deze no-bake hazelnootbrownies zijn supersnel en eenvoudig te maken. 
Een heerlijk hapje bij de kerstthee.

Ingrediënten
75 gr rauwe (ongebrande en ongezouten) hazelnoten
75 gr rauwe cashewnoten
60 gr kokosrasp
100 gr abrikozen (ongezwaveld en ongezoet), in stukjes gesneden
4 el (rauwe) cacaopoeder
2 el rijststroop
2 el kokosolie (gesmolten)

Werkwijze
Bekleed een cakevorm van 20 cm lengte met bakpapier.
Maal de hazel- en cashewnoten in de keukenmachine in grove stukken, maal ze nog niet te fijn. Ik gebruik hiervoor het S-vormige mes. 
Voeg alle overige ingrediënten toe, en mix dit tot een vrij gelijkmatig geheel. Ook hiervoor gebruik ik het S-vormige mes. 
Doe het deeg in de cakevorm. Goed stevig aandrukken met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm met de brownie twee uur in de diepvries. 
Snijd de cake daarna in mooie eenhapsvierkantjes. Ze zijn zeer geschikt als smakelijk hapje bij de (kerst)thee!

Wil je meer weten over de geborduurde kerststal op de achtergrond? Je leest het hier.
Of heb je zin in een kerstverhaaltje bij de thee?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *