Noten
Een allergie of intolerantie voor noten is echt pech hebben. Je kunt ze vervangen door pitten en/of zaden. Als je noten goed kunt verdragen, voeg ze dan vooral toe. Ze zijn gezond, en met name walnoten passen erg goed in allerlei gebak.
Let op: de cacaoboon (chocola) is geen peulvrucht, maar een noot. Mensen met een notenallergie en/of intolerantie kunnen soms ook geen cacao verdragen. Carobe is dan een alternatief.

Agar-Agar
Dit is een fantastische plantaardige vervanger van het dierlijke gelatine. Agar-agar wordt gemaakt van zeewier. Het wordt als poeder verkocht en omdat het kleur- en smaakloos is, kun je het prima gebruiken in taart. Het is ook nog eens erg gezond en je blijft er slank bij.

Groente
Wie kent er geen worteltaart? Maar wist je dat je ook allerlei lekkers kunt bakken met bijvoorbeeld courgette, pompoen, rode biet, zoete aardappel en avocado?
Ik ben dol op groente en experimenteer er volop mee in zoet en hartig gebak.

groente uitgelicht