Als vijftienjarige knutselde ik op mijn tienerkamer een buurtkrantje in elkaar. Het had een oplage van maar liefst vijf stuks, want meer buren had ik niet. Toch viel er genoeg te vertellen over de buurt, zijn bewoners en de boerderijdieren, en anders verzon ik wel wat. Ik geloof dat er van mijn krantje hooguit één editie is verschenen, of misschien wel twee. Maar ik weet nog goed met hoeveel toewijding en plezier ik eraan werkte. 

De vijf boerderijen aan de Oude-Wetering in het Mastenbroek uit mijn jeugd hebben plaatsgemaakt voor nieuwbouwwijk Stadshagen (Zwolle). En waar mijn buurtkrantje was getypt op vaalgroen kringlooppapier met carbondoorslagen, is er tegenwoordig een prachtig vormgegeven wijkkrant, de Vinexpress, die onder 8650 huishoudens wordt verspreid. 
Een maand geleden werd ik gebeld door de hoofdredacteur. Hij had met veel plezier mijn verhalen gelezen over de geschiedenis van kasteel Werkeren en boerderij ’t Werkel (het huidige Park de Stadshoeve), en vroeg of ik drie artikelen voor de Vinexpress wilde schrijven over de geschiedenis van Stadshagen. Dat heb ik gedaan, en vandaag verschijnt het eerste.

Ik vind het bijzonder leuk om te schrijven voor de wijkkrant van de buurt waar ik ben geboren en opgegroeid, én waarvoor ik vroeger zelf een krantje bij elkaar typte. Alles is er veranderd, maar na veertig jaar schrijf ik weer met evenveel plezier en toewijding voor dezelfde buurt. 
De cirkel is rond.

pag-09-HR

Het aprilnummer van de Vinexpress kun je hier lezen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *