Nee, met dit recept ben ik niet in de bonen, wel in de wolken! Het is een gezond en lekker tussendoortje dat ook nog eens heel gemakkelijk te maken is. Heerlijk als vieruurtje bij de thee. 

Ingrediënten
1 blik zwarte bonen (400 g, uitlekgewicht 240 g) 
15 dadels 
Eivervanger voor twee eieren (of gewoon twee eieren)
3 eetlepels rijstolie (of zonnebloemolie of een andere neutraal smakende plantaardige olie)
60 g cacao
1 tl vanillepoeder
2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder

Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Vet een vierkante bakvorm van 16 cm doorsnee in.
Spoel de zwarte bonen af en laat ze in een zeef goed uitlekken.
Snij de dadels in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten tegelijk in de keukenmachine en gebruik het S-vormige mes om alles te mixen tot een glad beslag. 
Giet het beslag in de bakvorm.
Bak de brownie 30 minuten in de oven. Om te zien of hij gaar genoeg is, prik je er met een mes in. Als dat er net niet schoon uit komt, is de brownie klaar. Hij is het lekkerst als hij van buiten knapperig is en van binnen nog een beetje klef.
Laat de brownie afkoelen en snij in negen vierkante stukken.
Garneer met een paar pecannoten of walnoten.
Zet een kopje thee en smullen maar!

Ben je ook zo dol op brownies? Probeer deze van zoete aardappel dan ook eens.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.