Ah… die mierzoete jeugdherinnering aan kokos in een chocoladejasje… 
Over een paar dagen wordt mijn schoonmoeder 89! Voor deze lieve snoeperd heb ik een verantwoorde versie gemaakt van wat in mijn jeugdjaren mijn favoriete reep was. Daarbij heb ik de geraffineerde suiker vervangen door rijststroop en dadels. 

Ingrediënten voor 12 bounty-bonbons ter grootte van een cupcake
100 g kokosrasp
2 el kokosolie (gesmolten)
4 el rijststroop
10 dadels (in kleine stukjes gesneden)
100 g pure chocolade met 85% cacao 

Werkwijze
Zet losse siliconencupcakevormpjes in een metalen blad met voorgevormde cupcakes. Zet dit in de diepvries zodat de vormpjes goed koud worden. 
Smelt 50 gram chocolade au bain-marie.
Haal het blad met cupcakevormpjes uit de vriezer en bekleed de bodem en de zijkanten van elk vormpje met de gesmolten chocolade. Doordat de vormpjes ijskoud zijn, stolt de chocolade meteen. Zet terug in de diepvries.
Snijd de dadels in kleine stukjes en week ze vijf minuten in heet water. Giet ze daarna af en laat ze uitlekken.
Doe alle ingrediënten (behalve de chocolade) in de keukenmachine en mix ze totdat er een plakkerige massa ontstaat. Ik gebruik hiervoor het S-vormige mes.
Haal de cupcakevormpjes weer uit de vriezer en vul elk vormpje tot net onder de rand met het kokos-dadel mengsel. Druk het aan met de bolle kant van een theelepel.
Smelt de overige 50 gram chocolade au bain-marie. Giet over elke cupcake chocolade zodat je de vulling niet meer ziet.
Zet de tray met cupcakes een half uur in de diepvries, en haal de bounty-bonbons daarna uit de siliconenvormpjes.

Als je ze dan je schoonmoeder cadeau wilt doen, vraagt dat enige discipline. Zet er daarom meteen een paar voor haar apart en uit het zicht van de overige familieleden, anders kun je overnieuw beginnen! 😉

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.