Er zijn weer volop pruimen. Héérlijk. Vanochtend heb ik een zak vol van de biologische markt meegenomen en vanmiddag heb ik er, tijdens een fikse onweersbui, deze kruidige taart van gebakken. Hij is goed te pruimen met een toef slagroom ;-), maar ook als toetje in combinatie met volle romige schapenyoghurt!

Droge ingrediënten
3 à 4 flinke pruimen
100 g rijstmeel
60 g boekweitmeel
40 g maismeel
2 el arrowroot
2 tl wijsteenzuurbakpoeder
1 tl gemberpoeder
1,5 tl kardemom
2 tl kaneel
1 tl vanille
2 el kokosbloesemsuiker

Natte ingrediënten
4 el kokosolie (gesmolten)
2 el rijststroop
175 ml amandelmelk (of rijstmelk)
2 tl appelciderazijn
2 tl baksoda (opgelost in 4 el heet water)

Werkwijze
Zet de oven aan op 180 graden. Zorg voor een bakplaat onder de springvorm, want tijdens het bakken zal de taart pruimensap lekken.
Vet een ronde springvorm in (18 cm doorsnede).
Strooi wat kokosbloesemsuiker in een gelijkmatige laag over de ingevette bodem van de springvorm.
Was de pruimen en snijd ze in dunne partjes. Vorm van de pruimenpartjes een cirkel in het midden van de bodem en leg de overige pruimenpartjes er in steeds groter wordende cirkels omheen, tot de hele bodem bedekt is.

Zeef meel, arrowroot en bakpoeder boven een mengkom. Meng het goed door elkaar.
Voeg gember, kardemom, kaneel, vanille en kokosbloesemsuiker toe. Meng alles goed door elkaar.

Smelt de kokosolie in een steelpan.
Meng de rijststroop, amandelmelk en het appelciderazijn erdoor. Voeg als laatste de baksoda toe.
Sprenkel een theelepel appelciderazijn over de droge ingrediënten.
Giet meteen erna de natte ingrediënten bij de droge en roer alles snel tot een mooi glad beslag.
Giet het beslag in de springvorm bovenop de pruimen.

Bak de taart ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik erin met een mes, als die er schoon uitkomt, is de taart gaar.
Laat de taart afkoelen en verwijder dan de ring van de springvorm. Leg een bord boven op de taart en keer de taart om.

1 Reactie

  1. Ma

    Ziet er heeeeeeerlijk uit!!!!.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *