Stef is mijn vriend. Elke ochtend rond half acht maak ik hem wakker. 
“Opstaan Stef, de dag is begonnen”, zeg ik dan, terwijl ik hem achter zijn oren krabbel. 
Hij snuift en zucht als hij zich uitrekt en langzaam gaat staan. 
Zo gaat het bijna elke dag.
Behalve in de herfst. Dan heeft Stef dames op bezoek en nauwelijks tijd van slapen. Hij loopt fier en met opgeheven kop door zijn weiland. Hij neemt zijn taak serieus en wordt niet graag bij zijn werk gestoord. Mocht ik het wagen over het hek te klimmen, dan kan ik een kopstoot krijgen.

Stef

Op een winderige herfstdag sta ik naar hem en zijn harem te kijken. Hij is druk doende met het besnuffelen van twee vrouwtjes. Besluiteloos rent hij heen en weer van de een naar de ander. Mijn gedachten dwalen af naar de vele creatieve manieren waarop wij mensen de liefde bedrijven. Daarbij zijn wij homo of lesbisch, hetero-, metro- of transseksueel en voor wie geen keuze kan maken, is er het niemandsland van de biseksualiteit*. We leven single, latten en woppen, wonen samen, trouwen, scheiden of sluiten ons aan bij een commune. We zijn monogaam (eventueel serieel), polygaam of heel trendy polyamoor. Wie dit allemaal niet ziet zitten, kan ook nog gewoon vreemdgaan. 

Voor Stef is het niet zo ingewikkeld, al heeft hij vandaag moeite met het bepalen van zijn keuze. Een van de dames heeft er genoeg van. Ze loopt weg. Opeens weet hij het. Háár moet hij hebben. Er volgt een soort van ‘pak-me-dan-als-je-kan’, zigzaggend door het weiland. 
Ik denk aan het 65-jarig huwelijksfeest van mijn vroegere Zweedse buren. 
“Wat is je grote geheim?” vroeg ik mijn 90-jarige buurvrouw.
“Wees moeilijk te krijgen en makkelijk om mee te leven”, antwoordde ze. Ik keek haar verwonderd aan. “Mannen houden van jagen”, verduidelijkte ze. “Je moet ze een beetje moeite laten doen. Ze het gevoel geven dat ze een trofee binnen halen.”

Stef’s vriendinnetje speelt vol overtuiging het ‘welles-nietes’ spel en krijgt als beloning precies wat ze hebben wil.
Slim schaap.

Stef’s vriendinnetje

1 Reactie

  1. Tante Annie

    Leuk die Zweedse buurvrouw , daar kon je nog wat van leren ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *